ТикТок  (TikTok) бе глобен с 345 милиона евро (370 милиона

...
ТикТок  (TikTok) бе глобен с 345 милиона евро (370 милиона
Коментари Харесай

ТикТок бе глобен с 345 милиона евро заради личните данни на деца

" ТикТок "   (TikTok) бе санкциониран с 345 милиона евро (370 милиона долара) за нарушение на законите за конфиденциалност във връзка с обработката на персонални данни на деца в Европейски Съюз. Това разгласи през днешния ден водещ регулатор в блока, представен от Българска телеграфна агенция.

Платформата за къси видеа, която е китайска благосъстоятелност и бързо си завоюва известност измежду младежите по целия свят през последните години, е нарушила редица закони за конфиденциалност в Европейски Съюз през интервала от 31 юли 2020 година и 31 декември 2020 година, разгласи в официално съобщение Ирландският комисариат по отбрана на персоналните данни (DPC) 

За първи път " ТикТок ", който е благосъстоятелност на " БайтДенс " (ByteDance), е " охулен " от ирландския комисариат, който е водещ регулатор в Европейски Съюз за доста от международните софтуерни компании поради позиционирането на районните им централи в Ирландия.

Говорител на платформата съобщи, че не е склонен с решението, най-много с размера на санкцията, както и че множеството от рецензиите не са уместни поради въведените ограничения преди началото на следствието на ирландския регулаторен орган през септември 2021 година. 

Ирландският комисариат по отбрана на персоналните данни разгласи, че нарушаванията на " ТикТок " включват метода, по който през 2020 година сметки на консуматори под 16 години са станали " обществено " притежание и платформата не е проверила дали в реалност потребителят е родител или опекун на детето, когато се е свързал чрез функционалността за " фамилна съгласуваност ".

" ТикТок " добави функционалности за по-строг наставнически надзор към фамилната съгласуваност през ноември 2020 година и промени през януари 2021 година настройката на " частен ".

" ТикТок " разгласи през днешния ден, че възнамерява в допълнение да актуализира материалите си за дискретност, с цел да направи разлика сред обществените и частните сметки, като частните ще бъдат селектирани авансово за нови консуматори на 16-17 години, когато се записват за приложението по-късно този месец. 

Ирландският регулаторен орган даде на " ТикТок " период от три месеца, с цел да приведе в сходство цялата си обработка на данните, там където са открити нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР